Programma 24 juli 2022

 • Toon dagprogramma
 • Toon avondprogramma
 • De neus bedriegt – STOP Westerbork

  Een vrouw heeft een kind gekregen, maar wie is toch de vader? Een dijk van een neus zorgt voor een bijna eeuwige schaduw op het gezicht. Een neus waar je niet omheen kunt, mede gevormd door erfelijke factoren. Welke man heeft een soortgelijke neus?

  Locatie:
  Hoofdstraat (tegenover Trud)

  Optreden:
  13.00 uur
  15.00 uur

 • Balletschool Emmen

  Als in een sprookje tonen de ballerina’s van Balletschool Emmen de mooiste dansen. Laat je betoveren en geniet! Bij Balletschool Emmen kan je terecht voor klassiek ballet, kleuterballet, streetjazz, modern en jazzdance onder de bezielende leiding van Ruscha Kloosterman www.balletschoolemmen.nl

  Locatie:
  Muziekkoepel

  Optreden:
  13.00 en 14.00 uur

 • Summer Circus

  Drie artiesten, in steampunk stijl, verrassen u met een magisch spektakel in een reusachtige 4.5 meter hoge doorzichtige globe. In deze wervelende familieshow valt u van ene verbazing in de andere: jongleerkunst, acrobatiek en zelfs een trapeze-act in de ring. Enkele vrienden vinden een enorme schatkist. Deze zware kist zweeft letterlijk door de circusglobe tot de schat voor u onthuld wordt!

  Locatie:
  Rue de la Gare

  Optreden:
  13.30 uur
  15.30 uur
  16.30 uur

 • Springtime

  Een over the top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Van eerste ontmoeting tot en ze leefden nog lang en gelukkig… Een man en een vrouw hangen aan industriële veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een beperkte bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn. Een visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal.

  Locatie:
  Ingang Rensenpark

  Optreden:
  13.30 uur
  15.30 uur

 • Spectaculaire verticale muurdans op de Grote Kerk

  Bencha Theater is een begrip in binnen- en buitenland en bestaat uit spelers van internationale allure. De mix van spectaculaire balans- en luchtacrobatiek versmelten met dans en muziek maakt Bencha Theater zo uniek Ieder optreden is bijzonder en net weer anders door de omgeving waarin u het visueel poëtisch totaaltheater van Bencha Theater presenteert. Verticale muurdans is een prachtige discipline waarbij de acrobaten van hoge gebouwen abseilen en een choreografie uitvoeren verticaal dansend tegen de muur van de kerk. De act is speciaal op maat gemaakt voor C’ est la Vie en vertelt een verhaal vol passie en emoties tussen man en vrouw omringd in een Argentijnse sfeer.

  Locatie:
  Grote Kerk

  Optreden:
  14.00 uur
  16.00 uur

 • In eigen nat

  Igor en Stanislav Volkov zijn door gelukkig toeval in Nederland beland. Na een jarenlange reis vanuit hun geboortestad Igarka vinden ze eindelijk het ideale pand voor hun eigen restaurant. Met de herinnering aan hun ouders die jarenlang een roadkillrestaurant uitbaatten, gaan de broers aan de slag. Verwacht geen half kippetje, videe of zelfs een boeuf stroganoff, maar laat je verleiden door de gebroeders Volkov en hun familiale specialiteiten.

  Locatie:
  Fietsenkelder / Flamingo

  Optreden:
  13.30 uur
  15.00 uur
  16.30 uur

 • BV Natuur

  We zien het allemaal wel voorbij komen op het journaal; het milieu wordt bedreigd, bossen staan in de brand, het zeewater stijgt en hele steden overstromen. Is de natuur een ver van je bed show? Maak je geen zorgen, want de mannen van B.V. Natuur, Aat & Karel, helpen een handje met hun groene vingertjes. Ze halen namelijk de natuur terug naar het hier en nu, met hun koddige kraanwagen bouwen zij een boom 2.0. In het komische theaterstuk onderzoeken ze de vraag of de natuur maakbaar is. Door de natuur in een kunstwerk te vatten, richten ze tegelijk onherstelbare schade aan. Kom genieten van pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven!

  Locatie:
  Hoofdstraat (ter hoogte van Trud)

  Optreden:
  14.00 uur
  16.00 uur

 • Safe

  Durven we te leven zonder fietshelm? Met ongewassen handen, geschaafde knieën en zo nu en dan een goeie ontploffing? Wie kersen wil eten, moet in een boom klimmen. Wie wil zoenen, moet niet bang zijn voor een koortslip. Hilarisch en herkenbaar. En soms ontroerend. Een mini spektakeltheater solo van Compagnie Mobilette gemaakt en gespeeld door Merel Voorsluis.

  Locatie:
  Marktplein (voor de Grote Kerk)

  Optreden:
  13.00 uur
  15.00 uur

 • Swing Show

  Voeg sympathie en acrobatiek samen en je kan genieten van een opwindende en adembenemende show met smaak! Klaar om te genieten? Mistral betrekt het publiek bij het opzetten van de Chinese paal door een aantal vrijwilligers te kiezen die zelf actieve spelers van de show worden. Op het ritme van de swingmuziek zal Mistral dansen, de paal beklimmen en acrobatiek bedrijven met een optreden op meer dan 5 meter hoogte! Sensatie is gegarandeerd! Let’s swing!

  Locatie:
  Fietsenkelder

  Optreden:
  13.30 uur
  15.00 uur
  16.30 uur

 • Flying Carpet

  Een humoristische en spectaculaire act in de sfeer van ‘Duizend en één nacht’. Als Sheik Alachamalachama aankomt op een vliegend tapijt, krijgt hij alle aandacht. Hij komt op bezoek voor een grote transactie. Uiteraard probeert hij ook wat kleine handel te slijten, maar hij biedt ook vrouwen uit de harem te koop aan. Een geschikte koper wordt uit het publiek gezocht. Hij tracht een gouden deal te sluiten, een koper te laten vliegen en feest te maken, maar het ontdekken van zijn gestolen haremvrouw levert voor allen een verrassend slot op.

  Locatie:
  Lopend

  Optreden:
  13.30 uur
  14.15 uur
  15.30 uur

 • Le Dame et la Serva

  Maak plaats voor dit hoge bezoek. Graag laten deze dames hun prachtige deinende rokken bewonderen maar het liefste hebben de dames dat u een diepe buiging voor ze maakt, ze  doen namelijk  vreselijk uit de hoogte. Hun arme dienster ondervindt dit aan den lijve. Het lijkt wel of ze het een genoegen vinden om haar te kleineren en laten haar voor het minste of geringste opdraven.  Laat de bode echt zomaar alles over haar kant gaan?

  Locatie:
  Lopend

  Optreden:
  14.00 uur
  16.00 uur

 • Jan Klaasen & Katrijn – Oud-Hollandse Poppenkast

  Het traditionele Jan Klaassenspel staat weer volop in de belangstelling. In een Oud-Hollandse Poppenkast beleeft Jan Klaassen diverse avonturen. Bij buitenvoorstellingen kan het kinderpubliek plaatsnemen op de bankjes. Er wordt gespeeld met poppen welke ruim 50 jaar oud zijn. Gezien de steeds enthousiaste reacties van zowel kinderen als ouders, blijkt hoe “onsterfelijk” deze volksheld uit de poppenkast is.

  Locatie:
  Hoofdstraat (ter hoogte van Flamingo)

  Optreden:
  13.00 uur
  14.00 uur
  15.00 uur
  16.00 uur

 • Bellentuin

  Geniet van al het moois dat deze artiesten met zeepbellen kunnen maken. Rook bellen, grote bellen, bellen waar je in kunt staan (binnen), bellen die niet stuk gaan, bellen waar wat in zit, bellen in bellen, bellen die … et cetera. Dit trio verbaast u graag met een mix van lucht, sop en creativiteit. Liters (zeer speciaal) sop vormen de basis voor dit mooie plaatje. Kortom: gebakken lucht op maat!

  Locatie:
  Gemeentehuis (grasveld)

  Optreden:
  13.00 uur
  16.00 uur

 • Ike the Bike

  De Bike Babes zijn twee onhandige superheldinnen die op hun ingenieuze 4 meter hoge vliegfiets de wereld komen redden. De Bike Babes vliegen op Ike the Bike ver boven de hoofden van het publiek en speuren de omgeving af naar mensen die hulp nodig hebben. Ike the Bike glijdt over het asfalt en door zijn glitterpaarse boxen klinken grappige parodieën op bekende superhelden-tunes.Tussendoor vinden er korte scènes plaats waarin interactief wordt omgegaan met het publiek.

  Locatie:
  Lopend

  Optreden:
  13.30 uur
  15.00 uur
  16.15 uur

 • Man zonder hoofd

  Kijk daar! Een man zonder hoofd! Strak in het pak, op zoek naar contact. Dwalend door de straten is hij op zoek naar een goeie kop. Dus pas maar op! Hilarische animatie act!

  Locatie:
  Lopend

  Optreden:
  14.00 uur
  15.00 uur
  16.00 uur

 • Wim en het spontane keukenorkest

  Sluit je ogen en fantaseer … Een halve-gare kok met een vergiet op de kop en een grote trom op de buik. Een keukenkastje op de achtergrond. Kok trommelt droevig en lusteloos op zijn buikding, tot hij publiek ziet en … Hij lonkt het publiek, trekt de keukenkast open en deelt potten, pannen, houten lepels en pollepels uit. Het spontane keukenorkest paradeert vrolijk en met veel keukenlawaai rond voor en tussen het publiek door. Aan het einde nog een grootse roffelserenade en in de stilte een diepe buiging van het orkest voor het publiek! Potten, pannen en lepels verdwijnen terug in de kast (misschien een snoepje als beloning, als dat pedagogisch verantwoord is). En kok, die gaat stilletjes op zoek naar een nieuw spontaan keukenorkest …

   

   

 • Rider Mo

  Mo, eigenlijk Manfred K. uit Hildesheim, is de belangrijkste en, helaas, het enige lid van Biker Club MC Hilde. Hij rijdt op zijn houten Harley-Davidson door het publiek. Zijn twee (niet houten) bodyguards houden de fans en groupies op afstand. Want wie kan de charmes van Rider Mo nou weerstaan? Proberen? Een walk-act gekenmerkt door echt Harley Davidson geluid.

  Locatie:
  Lopend

  Optreden:
  13.00 uur
  14.30 uur
  16.00 uur

 • ZO!34

  ZO!34 is de streekomroep voor de gemeenten Emmen en Coevorden. Enthousiaste vrijwilligers brengen iedere dag nieuws, actualiteiten, sport en amusement via radio, televisie en online. Tijdens het C’est la Vie Festival maken we op de stadsvloer live onze radio uitzending. Kom je een kijkje nemen?

  Je vindt ons via 107.6 FM in gemeente Emmen en in gemeente Coevorden op 105.4 FM en 106.3 FM, www.zo34.nl en op TV via Ziggo kanaal 45, KPN kanaal 1384 en T-Mobile kanaal 782

  Locatie:
  Voor het Hospershuis

 • Podium Raadhuisplein

  Optredens van Mooi Wark, Zware Jongens, Roy Raymonds, Wimmie Bouma, Wir Sind Spitze, Jannes, De Havenzangers, Marins Dams, Dikdakkers, Steven Bloema, Jaman, Rene Becker, Frank van Etten, Tim Douwsma, De Wannebiezz, Cor Wolters, Jeffrey Kuipers, Grad Damen, Rick Folkers, Danny Sulman, Spang en Arjan Plat

 • Podium Boerland

  17.30 uur tot 19.30 uur 80% NL (Nederlandse, Duitse en Engelse gouden hits)
  20.00 uur tot 24.00 uur JUSTUZZZ (hits uit 60’s 70’s 80’s)

  DJ Robert Smit (classic hits)

 • Podium Rue de la Gare

  17:00 uur Jan Akkerman Band
  18:45 uur Bunkhouse
  20:30 uur Scars
  22:00 uur Bluez’ MM
  23:45 uur Papaformigas

 • Podium De Drommedaar

  17:00 – 20:00 Trio Akoes’chicos
  20:00 – 23:00 Pinkcat

 • Podium Hoofdstraat (HEMA)

  Melrose … uitgeroepen tot beste partyband van Nederland! Dit jaar gewoon bij ons op het Horecaplein podium.

  CHARM3D staat ook op C’est la Vie! Heerlijke foute hits, voetjes van de vloer materiaal.

  Maar we trappen af met de Roosterz! Lekkere reggae, Emmens talent.

  Tussendoor … DJ Joep!

 • Podium Matissepassage

  Optredens van :
  Mojo Clinton
  Mark Doldersum
  Danny Sulman
  Davy van der Sluis
  Duo Doublon
 • Podium Marktplein

  17.00 – 20.00 uur Local Heroes

  20.00 – 21.00 uur El Torro
  21.00 – 22.00 Oulsen
  21.00 – 22.00 PeterG
  22.00 – 23.00 Mr. Belt & Wezol
  00.00 – 01.00 Dj ROy & Mc Reza

  20.00 – 00.00 Mc Mickey Hurts