Programma 23 juli 2023

 • Toon dagprogramma
 • Toon avondprogramma
 • Resto La Table

  De onhandige ober Martin werkt bij Resto La Table. Zoals elke ochtend gaat hij naar zijn werk. Hij veegt de vloer, wast de laatste vuile glazen van de dag ervoor en begint de tafel te dekken. Maar vandaag heeft hij een probleem: de tafel protesteert! De tafel wil niet gedekt worden. Alles wat op tafel wordt gezet, wordt onmiddellijk door de tafel afgewezen. Martin is namelijk iets belangrijks vergeten, iets wat de tafel absoluut nodig heeft. Een gevecht tussen ober en tafel begint. En het restaurant gaat al bijna open … Zal Martin op tijd door krijgen wat hij is vergeten? Mevrouw, mijnheer, van harte welkom in RESTO LA TABLE!

   

  Locatie: Hema

  Tijden: 13.30, 15.00, 16.30 uur

   

 • (w)hoops!

  Wie heeft de controle: de circusartieste of haar hoepels? Draaiend en dansend zet Wietske je op het verkeerde been in deze bijzondere en licht absurde hula hoop act.

  Tijden: 13:00, 14:30, 16:00
  Locatie: Naast de grote kerk

 • Tumble Tails

  De stokstaartjes zijn ontsnapt uit de dierentuin, op zoek naar een nieuwe clan. Gefascineerd proberen ze hun nieuwe thuis te begrijpen. Even wachten ze af, om dan toenadering te zoeken. Ze zijn knuffelbaar, maar ook brutaal…het blijven roofdiertjes. Kan je zoenen met je neus? Ze openen hun pootjes en je krijgt zo maar een “Free Hug”. En probeer je in mensentaal een gesprek met ze te voeren, dan krijg je antwoord in het “stokstaarts”. Drie stokstaartjes huppelen door de straten en brengen een hoop leven in de brouwerij. Ze zijn nieuwsgierig, ondeugend en op zoek naar contact. Met u? Maar dan ineens klauteren ze op elkaar en tuimelen acrobatisch rond.

  Tijden: 13:45, 14:45, 15:45
  Locatie: lopend

 • The relaxerette

  Neemt je mee naar een heel nieuw niveau en verandert je perspectief!

  Ga lekker in een hangmat liggen en zie de wolken voorbijgaan. Al snel zal het lawaai van het dagelijks leven vervagen en je zult langzaam wegzakken naar een heel andere plek. Zet de koptelefoon op en sluit je ogen. De Relaxerette is een charmante draaiende installatie ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Arjan Kruidhof. Je zult een dromerig moment ervaren, luisteren naar verhalen en geluiden die je geest een tijdje stil zullen houden.

  Tijden: 13:00 -17:00
  Locatie: Tuin gemeentehuis

 • Tok Tuk Tuk

  Daar wil je als de kippen bij zijn! Het leukste mobiele theaterwagentje van Nederland. Met een trotse haan die praatjes verkoopt en een kip die haar ei kwijt wil aan het publiek … Humoristisch en interactief poppentheater voor iedereen vanaf twee jaar! Met korte acts of complete voorstellingen voor festivals, maar ook inzetbaar als theater voor scholen en bibliotheken. En…waar niet eigenlijk. Want een ei hoort erbij! Maar wat was er nou eerder … de kip … of …

  Tijden: 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00
  Locatie: Muziekkoepel

 • Frogs

  Deze amfibieën tot kunst verheven als kleurrijke natuurgetrouwe dieren, roepen de verwondering en verbazing op. Springend en kwakend zoeken zij een plek om te genieten van de omgeving. Met hun lange tong zijn ze op zoek naar een lekkernij en springen vervolgens meters weg. Op naar hun volgende prooi. De Kikkerkoning of IJzeren Hendrik komt regelrecht uit het sprookje van de gebroeders Grimm, die tijdens zijn act de betovering opzoekt. Menigeen zal hieraan moeten geloven!

  Tijden: 13:00 en 15:30 uur
  Locatie: lopend

 • Holländischer Wahnsinn

  Een pijnlijke ode aan het variété. (een comedy show zonder tekst)
  Een getrouwd artiestenduo brengt een variété show vol zang, dans en goocheltrucs. Het is de laatste 20 jaar een prachtige show geweest. Maar hun show en hun huwelijk brokkelen langzaam af. Alles wat overblijft is een pijnlijk gevecht om de aandacht. Toch proberen ze steeds de schijn op te houden van een succesvol huwelijk. Vinden ze ondanks alle gênante momenten hun liefde voor elkaar nog terug?

  Tijden: 13:00 en 15:00
  Locatie: Oude Postkantoor

 • It started in space

  Een echte (!) piano op grote skelterwielen. Een gitaar. Twee stemmen. Meer hebben de mannen van It started in space niet nodig. Zij spelen (bijna) alles en staan het liefst tússen de mensen en zorgen dan voor een gemoedelijk en relaxt sfeertje. Verzoekjes en meezingers? Roept u maar!

  Tijden: 14:00 – 19:00
  Locatie: lopend

 • Life is short. Buy that dress!

  Life is short. Buy that dress. is een beeldende danstheatervoorstelling over wegwerpkleding, over ikikik! en overconsumptie met een enorme berg textiel in de hoofdrol. Een verhaal over de hang naar schoonheid, gezien en verteld door de kleren van deze wereld. De wereld verdrinkt de wereld in onze kleren die worden weggegooid. Een gigantisch kledingoverschot komt tot leven in Life is short. Buy that dress. Het wordt gestapeld, vliegt door de lucht, vermenigvuldigt zich, in zakken gepropt, georganiseerd, getrokken, gescheurd, gedragen, geïdealiseerd, gedoneerd en afgedankt. Waarbij de vrouw zelf er ook niet zonder kleerscheuren vanaf komt.

  Tijden: 14:00 en 15:30 uur
  Locatie: Drommedaar

 • WiFi de XXL slimme hond

  De heer en mevrouw D’Hond kochten destijds WiFi als een kleine lieve puppy. Maar WiFi groeide en groeide buiten ieders bereik. Hij werd XXL en bovenal: S L I M Dus op zoek naar WiFi tijdens een event, op straat, de markt, in een winkel of waar dan ook? Wees dan gerust, WiFi vindt jóu wel! En de baasjes, die houden nog steeds erg veel van het beestje, volgen hem trouw en … zien we daar bij hen warempel hondentrekjes ontstaan?!

  Tijden: 13:30, 15:00, 16:30
  Locatie: lopend

 • Animaltroniek

  ‘Een knipoog naar robotica , een zoektocht naar aaibaarheid’ Animaltroniek is een gelaagde audio-visuele installatie; radiografisch aangestuurd, met als basis eenvoudige herkenbare houten 3D puzzels. De combinatie waarbij robotica, mechanica en elektronica op een transparante manier samensmelten naar een ‘aaibaar’ wezen met een eigen persoonlijkheid. Waar ligt het omslagpunt in bewegend beeldtaal, waardoor het menselijk brein ‘omgaat’?

  Robots en robotica bootsen steeds meer mens en dier na; op zowel fysiek als psychologisch vlak wordt geëxperimenteerd met technologische imitatie. Emoties kunnen worden gesimuleerd, communicatie geoptimaliseerd en smaak gereguleerd. De kennis over kunstmatige intelligentie is in volle ontwikkeling, waarbij het zelflerend vermogen een belangrijk aspect geworden is. Wat als dit te ver gaat?

  Tijden: 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00
  Locatie: Oude postkantoor

 • Dragon!

  De wetenschap staat voor niets, een wereldwijze professor en zijn kundige assistent brengen ons de resultaten van hun baanbrekend onderzoek: een echte draak! Die zij van ei af aan met behulp van een zelf geconstrueerde broedmachine hebben uitgebroed en opgevoed. Maar hoe breng je een draak tot vlammen? Wees getuige van een les vuurspuwen voor beginners met grootse gevolgen.

  Tijden: 14:00, 15:00, 16:00
  Locatie: Lopend

 • ZO!34

  Geen C’est la Vie zonder ZO!34

  ZO!34 is de streekomroep voor de gemeenten Emmen en Coevorden. Enthousiaste vrijwilligers brengen iedere dag nieuws, actualiteiten, sport en amusement via radio, televisie en online. Tijdens het C’est la Vie Festival maken we op de stadsvloer live onze radio uitzending. Kom je een kijkje nemen?
  Je vindt ze via 107.6 FM in gemeente Emmen en in gemeente Coevorden op 105.4 FM en 106.3 FM, www.zo34.nl en op TV via Ziggo kanaal 45, KPN kanaal 1384 en T-Mobile kanaal 782

  Tijden: 13:00 – 22:00 uur
  Locatie: Hoofdstaat (Hospershuis) en lopend

 • Podium Harry’s Lunchroom

  Harry Snijder en anderen

 • Podium Rue de la Gare

  17:00 uur Amazing Stroopwafels
  The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

  18:45 uur Retro
  Een viertal mannen uit Emmen die in een ver verleden in bands hebben gespeeld zoals de Scandals, Yolly Strings en Zamora’s hebben een band gevormd genaamd “RETRO”.Vroeger werd voornamelijk in de noordelijke provincies opgetreden in dancings en op bruiloften en partijen. Omdat de heren muziek maken nog steeds erg leuk vinden willen ze dat graag laten horen aan het publiek. De groep speelt nummers uit de jaren zestig en zeventig, met af en toe een uitstapje naar de tachtiger jaren.

  20:20 uur Malthouse
  Met o.a. Corine Mout-zang, George Kleefman-gitaar, Dick Joustra-keys, Henri de Lange-bas, Marlen Davers-drums, Annelies de Bruin-trompet, Arjan Beukers-sax

  21:55 uur ZZ Trax

  ZZ TRAX – The ultimate ZZ TOP experience from the Netherlands

  23:30 uur Alides Hidding

  Alides Hidding is een unieke verschijning die nog steeds met een enorme kracht en passie optreedt. Zijn gitaarspel is duizelingwekkend, zijn zang is nog meer met gevoel dan in de 80’s, zijn performance is een eeuwige herinnering. Listen to the man with the golden voice: Alides met o.a. Sietse Huisman-drums en Ronald Jonker-bas.

 • Podium Hoofdstraat

  Als er één DJ een feesttent of festival letterlijk kan afbreken is het wel DJ Roy! Met jarenlange ervaring, uitverkochte shows en prijzen als Beste Cafe DJ van Nederland en Populairste Party DJ van Nederland zal deze Emmenaar ook het C’est La Vie Festival dit jaar gaan rocken!
  Deze DJ & Mc in 1 brengt een freestyle set vol feest, energie en vuur, met een duidelijke slogan, FUCK MUSICAL BORDERS, DJ Roy draait wat hij wil en wanneer hij het wil. Het thema? FEEEEEST!

 • Podium Rensentheater

  Robert Smit samen met saxofoniste Sendi Wessel.

 • Podium Marktplein

  Radio NL en Continue plein – Holland zomertour

 • Podium Raadhuisplein

  C’est la Vie by Night
  Poké
  Mystery act
  Buurman & Buurman
  Bombari
  Joep Verhaar
  Jeff Free

 • Podium Boerland

  Mikel Pigge
  Mark Doldersum
  Hans Velema

 • Podium Thijs & Co

  Muziekprogramma met een DJ