Programma 24 juli 2016

 • Absurdist

  Rondlopend om 13.30 uur, 14.45 uur en 16.00 uur

  Hij noemt zichzelf een Absurdist. Absurde typetjes, absurde humor. Eerlijk gezegd is hij zo maf als een deur. Een clown die onvoorspelbaar, hilarisch, explosief en een tikkeltje brutaal is.

  https://www.youtube.com/watch?v=ccMRAkBtmqc

 • Tovertekening

  Wilhelminastraat (oud Postkantoor) tussen 13.00-17.00 uur

  Hoe ziet jouw fantasiewereld eruit? Groeien er ijsjes aan de bomen? Is het gras geel? Staan de huizen op de kop? Met de Tovertekening van Chonk kun je voor één keer in je eigen fantasiewereld stappen!

  Hoe het werkt?
  Je maakt een tekening op papier.
  Er wordt een foto gemaakt van deze tekening.
  Dan word je uitgenodigd om voor een groot scherm te gaan staan.
  Op de monitor zie je jouw eigen tekening achter je verschijnen.
  En tot slot maken wij een foto van jou in je eigen fantasiewereld!

 • 3D Atelier

  Wilhelminastraat (oud Postkantoor) tussen 13.00 uur en 17.00 uur

  In het 3D Atelier worden geen gewone maskers gemaakt, maar maskers met een magische tintje! Kinderen bezoeken het mooie rode opblaasbaar atelier. In het atelier hebben we rode en blauwe stiften genoeg om je helemaal uit te leven.

  Met het toevoegen van een rood en een blauw oog is het 3D masker helemaal af. Bij een kijkje in de spiegel gebeurt er iets bijzonders … Met dit speciale masker op je hoofd zien de tekeningen en filmpjes in ons Atelier er opeens heel anders uit!

  Als je met je linkeroog kijkt zie alleen de blauwe tekening en als je met je rechteroog kijkt zie je de rode tekening. Met blauw kun je bijvoorbeeld een blij gezicht maken en met rood een verdrietig gezicht. Met beide ogen open kun je naar de 3d filmpjes en tekeningen in het atelier kijken. Deze zijn gemaakt met een ouderwetse 3d techniek: anaglyph (dubbelbeeld).

 • Krijt!

  Wilhelminastraat (oud Postkantoor) tussen 13.00 uur en 17.00 uur

  Bij Krijt! worden bezoekers als visite een huiskamer binnengeleid die een sfeer ademt van ‘zwart/wit-televisie’- tijden. De visite wordt daar door onze Krijt!-suppoost uitgenodigd om met krijt de dan nog zwarte meubels te kleuren, terwijl zij begeleid worden door muziek uit vroegere tijden. Alles kan bekrijt worden: tot en met de suppoost!

 • Paradijsvogels

  Rondlopend om 14.30 uur en 16.15 uur

  Kleurige paradijsvogels zijn op zoek naar een nieuw habitat en strijken neer in Emmen. Eenmaal op de grond brengen zij hun veren weer tip top in orde. In de tussentijd bekommeren zij zich ook over het uiterlijk van het publiek. Wanneer hun oog valt op een exotisch mensenexemplaar gaat hun hart sneller kloppen en storten ze zich vol overgave in een dans om met hun verentooi de uitverkorene te imponeren. Dat kan tot hilarische situaties leiden! In deze esthetische act worden dans op stelten, mime en publieksinteractie gecombineerd op een manier die Sam Shine eigen is met uitstraling, humor en dynamiek.

 • Gevleugelde Vertellingen

  Hoofdstraat (voor het oude Dierenpark) tussen 13.00 uur en 17.00 uur

  Mees is gek op mooie verhalen. In een goed verhaal kan ze even wegdromen, even aan de werkelijkheid en alledag ontsnappen. Eigenlijk houden we daar allemaal toch van? Want wat is er nou fijner dan een goed verhaal op zijn tijd? Speciaal daarom heeft Mees de afgelopen tijd bijzondere verhalen verzameld en daar een smakelijke serie voorstellingen van gemaakt. Het ene verhaal geestig, een ander griezelig en weer een ander ondeugend. Op prettige wijze sleept Mees het publiek mee in haar verhalen.  Ondersteunt door haar gitaar en vergezeld door rake liedjes verwend Mees haar publiek keer op keer. Wat is waar? En waar ben ik ook al weer? O ja, in dit Mezenhuis  –misschien wel sfeervolste kleine theatertje van Nederland.

  Sluit je ogen en laat je meevoeren in de sprookjeswereld van Mees!

 • In Controlado

  Wilhelminastraat (voor Flamingo/Toscane) om 13.30 uur en 16.15 uur

  Maak het mee in 2016 met de voorstelling ‘In-Controlado’. De show speelt zich af op en rond een Chinese mast en een mysterieuze kast. Partneracrobatie/dans, solo en duo mast en natuurlijk veel spel en humor zijn de bouwstenen voor een burleske circusvoorstelling voor het hele gezin.

 • Dance Company Shirelle

  Podium Hema om 15.30 uur en 16.30 uur

  Dance Company Shirelle zal ook dit jaar weer aanwezig zijn bij C´est la vie. De DCS demoteams gaan spetterende optredens verzorgen! De DCS demoteams zijn inmiddels een begrip in Emmen en omgeving en vaak aanwezig bij evenementen en activiteiten.

  Dance Company Shirelle is opgericht in september 2014 en telt nu ruim 250 leerlingen! Met lessen voor kinderen vanaf vier jaar tot volwassenen in Klassiek ballet, Street-jazz, Modern jazz, Moderne dans, Lyrical dans, Hip-hop en Pop show musical is Dance Company Shirelle één van de meest veelzijdige dansscholen van Zuidoost Drenthe!

  Optredens:
  15:30-15:50 uur
  16:30-16:50 uur

 • Jan Joker

  Stationsstraat (omgeving Rue de la Gare) om 13.00 uur, 14.15 uur en 15.45 uur

  Hij is de sul, de kluns, de slappeling. Onnozel staat hij maar wat te geinen en te gapen.
  Je hebt er niks aan, wat een idioot … Hij staat erbij voor Jan Joker! Ga jij er voor Piet Snot bijzitten?

 • Crêpes de la Bete 

  Gemeentetuin om 14.00 uur, 15.15 uur en 16.30 uur

  Het is alweer een tijdje geleden dat de beroemde crêperestaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen hebben de nazaten de chique restaurant moeten verruilen voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden en ervoor te zorgen dat de grondleggers van het restaurant zich niet omdraaien in hun graf. Een spectaculaire voorstelling met (lucht)acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten … crêpes!

 • Walkyre

  Raadhuisplein tussen 13.00 uur en 17.00 uur

  Van 1 t/m 4 september speelt Walkyre de voorstelling Onderweg naar later in de oude dierentuin van Emmen. Onderweg naar later is een groots theaterspektakel met schitterende muziek, dans en betoverende filmbeelden. De voorstelling neemt je mee op een reis door de tijd, van evolutie naar huidige moderne maatschappij, met een blik op onze toekomst.

  Hylko ontmoet in een vreemde tijdloze wereld een bijzondere reisgenoot: Pytheas. Samen beleven ze de evolutie op spectaculaire wijze: vluchtend voor meteorieten, vuur, ijstijden, mammoeten en tanks. Met prachtige muziek, live gezongen, professionele dansers en een totale cast van maar liefst 60 dansers en acteurs beleeft het publiek een onvergetelijke avond.

  Speciaal voor het C’est la Vie Festival haalt Walkyre de Mammoet van stal, tijdens het festival kun je met de mammoet een selfie maken. Onder de geportretteerden worden twee vrijkaartjes voor de voorstellingen verloot. Ga zo origineel mogelijk op de foto en win die vrijkaarten!

  Meer informatie over de voorstellingen is overigens te vinden via www.walkyre.nl

 • RTV Emmen

  Marktplein tussen 13.00 uur en 17.00 uur

  Ook dit jaar is de lokale omroep RTV Emmen weer op de stadsvloer te vinden tijdens C’est la Vie (overdag en ‘s avonds!). Het team en de presentatoren verzorgen de hele dag een leuke sfeerrapportage op de radio voor wie er deze dag niet bij kan zijn en voor wie het leuk vindt om te zien hoe radio wordt gemaakt. Interviews met bezoekers en de straattheatermakers, spelletjes met mensen op de stadsvloer … en onze razende reporters gaan graag de uitdaging aan in attracties. Gewoon allemaal live op de radio! Kom langs bij onze stand en maak het mee!

 • Het Duel 

  Wilhelminastraat (fietsenstalling) om 13.00 uur en 15.00 uur

  Berend Snotje is een verwoed jager samen met zijn hond trekt hij er regelmatig op uit. Roelof Woelzak is een gepensioneerd veldwachter en tevens buurman van Berend. Roelof heeft als hobby het houden van sierkippen. Wel een bijzonder ras. Namelijk Het Nederlandse Oelebaordras. En zijn haan staat heel hoog aangeschreven en heeft op tentoonstellingen al diverse bekers gewonnen. Het loopt tussen de buren uit de hand, als de hond van Berend de Oelebaordhane van Roelof te pakken krijgt. Dan is het hek van de dam en moet er geduelleerd worden.

  Een voorstelling van STOP Westerbork